Četvrtak Dan žalosti u Kninu – otac zaboravio dete u automobilu, podneta prijava

Region 09. jun. 202109:53 > 14:414 komentara
Podeli:
Automobil, vožnja, volan, vozač
Izvor: Pixabay

Zbog tragedije u kojoj je život izgubio petogodišnji dečak kojeg je otac ostavio u zaključanom automobilu, kninska gradska uprava donela je odluku da u četvrtak u tom gradu bude proglašen Dan žalosti. Otac dečaka saslušan, protiv njega je podneta krivična prijava.

„Doneli smo odluku, četvrtak će biti proglašen za Dan žalosti zbog jučerašnje tragedije koja nas je sve zatekla“, potvrdila je zamenica gradonačelnika Knina Kristina Perić.

U odeljenju kriminalističke policije, završeno je ispitivanje 34-godišnjaka osumnjičenog za zanemarivanje i zloupotrebu detetovih prava sa smrtnom posledicom, rečeno je iz policije.

“Sprovedenim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni neodgovornim postupanjem prema svom detetu grubo zanemario roditeljsku dužnost i time prouzrokovao njegovu smrt. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu Županijskom državnom tužilaštvu u Šibeniku predat kriminalističkoj policiji”, stoji u saopštenju.

Mediji koji se pozivaju na izave svedoka navode da je otac, inače profesionalni vojnik, otišao na posao ne shvativši da dečaka koji je zaspao na zadnjem sedištu vozila nije odvezao u vrtić, i da je mališan ostao u zaključanom automobilu dok je on otišao u kasarnu.

Oko 15 sati majka je došla po dečaka u vrtić, ali pošto ga nije tamo zatekla nazvala je supruga. On je bio uveren da je dečaka ostavio u vrtiću, pa su čak pregledani i snimci nadzornih kamera. Kada je shvatio da dečaka nije ostavio u vrtiću, otrčao je prema autu, otključao ga i pronašao sina bez svesti. Pokušao je da ga reanimira, ali dečaku više nije bilo spasa.

Oko 16 sati stigle su i hitne službe. Konstatovana je dečakova smrt, a otac je priveden u policiju.

Komentari

Vaš komentar