Broj zaraženih kovidom u Severnoj Makedoniji za sedam dana povećan za 65 odsto

Region 29. jun 202214:26
Podeli:
Izvor: Robert Atanasovski/AFP

Severna Makedonija prijavila je 148 novih slučajeva infekcije koronavirusom i jednog preminulog od te zaraze, koji je umro 27. juna.

U poslednja 24 sata urađen je 1.261 test na kovid, a registovano je 45 izlečenih pacijenta, saopštile su zdravstvene vlasti.

Komisija za zarazne bolesti je saopštila da je broj pozitivnih slučajeva kovida-19 u Severnoj Makedoniji u poslednjoj sedmici povećan za 65 odsto.

Kako je saopšteno, porast broja zaraženih ne prati povećanje broja hospitalizovanih (trenutno 10) ni broja umrlih od posledica infekcije koronavirusom.

„U skladu sa ovim parametrima i uzimajući u obzir trend porasta pozitivnih slučajeva kovida u susednim zemljama i svetu, Komisija podseća na obavezu nošenja maski u zdravstvenim ustanovama, apotekama i javnom prevozu“, ističe se u saopštenju Ministarstva zdravlja Severne Makedonije.

Komisija za zarazne bolesti, savetodavno telo ministra zdravlja Bekima Salija, sastala se posle dvomesečne pauze da bi napravila analizu stanja pandemije usled porasta obolelih od kovida 19 u poslednje vreme.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar