Bivši ministar poljoprivrede Crne Gore saslušan u istrazi o spornim kreditima

Region 04. feb 202116:43
Podeli:
Izvor: N1

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) i bivši ministar poljoprivrede Crne Gore Petar Ivanović saslušan je u okviru istrage o nepravilnostima prilikom raspodele i trošenja novca od poljoprivrednog kredita iz Abu Dabi fonda.

U okviru istrage su privedeni i bivši direktor Investiciono razvojnog fonda (IRF) Zoran Vukčević, bivši ministar poljoprivrede Budimir Mugoša i procenitelj Milan Adžić.

Prema poslednjim informacijama, Ivanović i Mugoša su pušteni nakon saslušanja.

Očekuje se, međutim, da Ivanović bude procesuiran, nakon što je potpredsednik Vlade Dritan Abazović saopštio da treba da se zatraži da mu se skine imunitet.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) bi trebalo da zatraži skidanje imuniteta od Administrativnog odbora Skupštine za Petra Ivanovića, nakon čega će taj zahtev biti predat na odluku i poslanicima na prvoj narednoj sednici parlamenta.

Bivši ministar poljoprivrede Budimir Mugoša je saopštio je da je spreman da i u budućem periodu sarađuje sa nadležnim organima i pomogne im u cilju rasvetljavanja i utvrđivanja pune istine u slučaju korišćenja sredstava iz Abu Dabi fonda.

U mejlu poslatom „Vijestima“, Mugoša je napisao da je tim povodom dao izjavu nadležnim organima.

SDT i policija se o ovom slučaju još nisu zvanično oglasili.

Poslanik DPS Petar Ivanović i smenjeni direktor IRF fonda se sumnjiče da su 2015. godine sa Arapima dogovorili sporni posao i zaključili projekat.

Reč je o 23 miliona dolara kredita, koje je pre pet godina Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja dobilo iz Abu Dabi fonda, kako bi se podstakao razvoj poljoprivrede na severu države.

Komentari

Vaš komentar