Biševac: Pozdraviti svaku inicijativu za rešenje krize u BiH

Region 19. jan 202215:19 > 16:04

Svaku inicijativu za rešenje političke krize u Bosni i Hercegovini treba pozdraviti, kaže urednica u dnevnom listu Danas Safeta Biševac. Ona, međutim, podseća da u BiH sledeće jeseni slede izbori i da nije sigurno ko će posle tih izbora biti predstavnici, pre svega Bošnjaka, ali i Hrvata.

„Meni se čini da je najpre hrvatski predsednik (Zoran) Milanović predložio da bude održan sastanak na kome bi učestvovali on, Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan. Da njih trojica pomognu BiH u rešavanju političke krize. Mislim da se u ovom slučaju treba držati one kineske izreke – nije bitno koje boje je mačka, važno je da lovi miševe“, rekla je Biševac za N1.

Prema njenim rečima, ukoliko bi takva inicijativa pomogla izlasku BiH iz krize „to je za pohvalu“, ali Biševac smatra da postoje „praktični problemi“.

„I ta ideja tretira BiH, čija organizacija države je takva da jedinstvena u svetu, oni zanemaruju državne institucije BiH i pokušavaju da do dogovora dođu nekakvim plemenskim sastancima predstavnika etničkih grupa tj. naroda. Nisam sigurna koliko je to efikasno“, rekla je Biševac.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik pozdravio je razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana o situaciji u BiH i ocenio da je sudbina BiH u „dijalogu političara u konstelaciji Erodgan, Vučić, (predsednik Hrvatske Zoran) Milanović“.

Komentari

Vaš komentar