Birački odbor u Zenici se smestio na pogrešno mesto, preseljen nakon pola sata

Region 02. okt 202214:351 komentar

Na prvoj izbornoj konferenciji Centralne izborne komisije BiH, posebna pažnja posvećena je do sada prijavljenim operativnim informacijama o greškama, odnosno incidentnim situacijama na izbornim mestima zabeleženim do 12 sati. Nesvakidašnja situacija zabeležena je i u Zenici.

Iako su brojne problematične situacije, nažalost, i do sada beležene u Bosni i Hercegovini, poput nasrtaja na članove biračkog odbora ili glasanja u ime drugih ljudi, jedna situacija ove godine zvuči posebno neuobičajno, a desila se u Zenici.

Pročitajte još

O njoj je predsednik CIK BiH Suad Arnautović govorio na prvoj izbornoj konferenciji dok je navodio sva ona mesta, tačnije njih 12, na kojima je došlo do kašnjenja u početku glasanja. Jedno je u Bihaću, četiri u Banjaluci, po jedno u Lukavcu i Srebreniku, gde je odustao predsednik, a slično se desilo i u Zvorniku, a potom i u Zenici, gde je došlo do premeštanja lokacije glasanja jer se birački odbor smestio na pogrešno mesto.

Naime, u telefonskom kontaktu sa predsednikom i članicom gradske izborne komicije Zenica, CIK je dobio informaciju da je glasačko mesto broj 093-A-060 otvoreno tačno u 7h. Ipak, nakon pola sata je utvrđeno da biračko mesto nije na pravoj lokaciji, već da je postavljeno na mestu gde je bilo i na opštim izborima 2018. godine. U 07:30h je glasanje prekinuto, biračko mesto zatvoreno, a uz pratnju policije, biračko mesto je prebačeno na lokaciju koja je za njega i predviđena.

Sve vesti u vezi sa izborima u BiH čitajte u našem BLOGU UŽIVO.

Komentari

Vaš komentar