Berbok pisala Dodiku: Poštovanje institucija BiH važno za međunarodnu pomoć

Region 20. apr 202218:45
Analena Berbok
Izvor: Markus Schreiber/Pool via REUTERS/File Photo

Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok poslala je pismo srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku povodom njihovog nedavnog susreta u Sarajevu, ukazujući na značaj poštovanja institucija BiH.

Berbok je u pismu navela da Nemačka smatra da je ključno da svi politički akteri poštuju institucije na nivou BiH i da učestvuju u prevladavanju političkih blokada i otvaranju održive perspektive za njenu budućnost, dodajući da je to važan aspekat za međunarodnu finansijsku pomoć i strana ulaganja, saopštio je Dodikov kabinet.

„Bilo bi dobro da povodom ovih pitanja ostanemo u kontaktu“, navela je Berbok u pismu Dodiku.

Ona je „zahvalila Dodiku na ljubaznom prijemu i razgovoru“, zajedno sa njegovim kolegama u Predsedništvu BiH, tokom njene nedavne posete Sarajevu, navodi se u saopštenju.

„Poseta je bila prilika da se lično uverim u dobre bilateralne odnose. Nemačka će i dalje snažno da se zalaže za reformski proces u BiH i za prevladavanje aktuelne političke krize“, dodala je Berbok.

Predsedništvo BiH je saopštilo da su pisma Berbok primili i bošnjački i hrvatski član tog tela, Šefik Džaferović i Željko Komšić, i da je sadržaj pisama sličan.

Komentari

Vaš komentar