Auto-kolone u nekoliko gradova u Crnoj Gori

Region 18. apr. 202120:3014 komentara
Podeli:
Izvor: ANDREJ ISAKOVIC / AFP/Ilustracija

U više crnogorskih gradova u nedelju uveče su organizovane auto-kolone.

Svake nedelje, kako je ranije najavljeno, organizovaće se skupovi, uz poruku „da slobodna i večna Crna Gora nikada neće nestati“.

U Podgorici učesnici autokolone okupili su se u naselju Zabjelo kod grafita Krsta Popovića, odakle su krenuli u vožnju ulicama grada.

Učesnici autokolone u Podgorici su na oko pola sata blokirali saobraćaj na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, ispred zgrade Skupštine Crne Gore.

Kako prenose Vijesti, okupljanjem ispred zgrade parlamenta prekršene su mere donete u cilju sprečavanja širenja zaraznih bolesti. Njima je i dalje zabranjeno okupljanje stanovništva u zatvorenim i na otvorenim javnim mestima. Takođe je zabranjeno prisustvo i zadržavanje više od dva punoletna lica na otvorenom javnom mestu.

Pojedini učesnici autokolone prekrivali su registracije nalepnicima na kojima je pisalo „Crnogorski pokret“, a pojedini su registarske oznake prekrivali i zaštitnim maskama.

Autokolone su organizovane u Nikšiću, Herceg Novom, Kotoru, Baru, Mojkovcu. Učesnici su nosili državne zastave Crne Gore.

Komentari

Vaš komentar