Austrijanac, ubica svoje troje dece, osuđen u Zagrebu na 50 godina zatvora

Region 07. jun. 202215:04 > 15:078 komentara
Podeli:
Izvor: Goran Stanzl/PIXSELL

Ubica svoje troje dece, Austrijanac Harald Kopic, na zagrebačkom Županijskom sudu nakon dvosatnog suđenja kažnjen je sa 50 godina zatvora.

U verovatno najkraćem suđenju u istoriji hrvatskog pravosuđa, Kopic je, iza zatvorenih vrata, priznao krivicu za trostruko teško ubistvo.

Nepravosnažnu presudu objavila je sutkinja Iva Gradiški Lovreček. Za svako pojedinačno ubistvo dosuđeno mu je 27 godina zatvora, što je objedinjeno u maksimalnu moguću kaznu od 50 godina.

Kopic je prethodno na sud doveden iz zatvora s lisicama na rukama, a sudnica je zbog zaštite dostojanstva ubijene dece i njihove majke ispražnjena pre nego što se izjasnio o krivici.

Tužilaštvo je Kopica teretilo da je 24. septembra 2021. oko 22 sata u stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi, gde je boravio sa svoje troje dece, od kojih je dvoje imalo sedam i jedno četiri godine, “sa unapred stvorenom namerom da ih ubije, iskoristio poverenje dece prema njemu kao ocu i počinio navedena krivična dela".

Mediji su pisali da je Kopic živeo i radio u Zagrebu, gde je imao svoje kompanije, te da je radio za više velikih kompanija kao finansijski konsultant i pregovarač.

Majka ubijene dece radila je u jednom dubrovačkom hotelu, a deca su bila sa ocem tokom vikenda.

Veštačenjem sprovedenim u Bolnici za osobe lišene slobode utvrđeno je da je Kopic bio uračunljiv u trenutku zločina.

Komentari

Vaš komentar