Ambasadorka Srbije u Severnoj Makedoniji stupila na dužnost

Region 09. jun. 202114:542 komentara
Podeli:
Izvor: Pixabay

Ambasadorka Srbije u Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović predala je danas akreditivna pisma predsedniku Severne Makedonije Stevu Pendarovskom, čime je i zvanično stupila na dužnost, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Jovanović je naglasila da Srbija posebnu pažnju poklanja odnosima sa Severnom Makedonijom, kao jednim od najbližih suseda i izrazila spremnost da radi na daljem jačanju i unapređenju saradnje u svim oblastima.

U saopštenju se navodi da je Jovanović prenela pozdrave predsednika Aleksandra Vučića i naglasila da Srbija podržava Severnu Makedoniju u njenim evropskim aspiracijama, ističući da je čitavom regionu mesto u Evropskoj uniji.

Penderovski je rekao da je visok nivo bilateralnih odnosa potvrdila i bliska saradnja tokom humanitarne krize izazvane pandemijom kovid-19.

On očekuje da će dve prijateljske zemlje iskoristiti sve potencijale i dati prioritet saradnji na konkretnim bilateralnim i regionalnim projektima, u ekonomiji i trgovini, investicijama, infrastrukturi, energetici, kao i u svim drugim oblastima od zajedničkog interesa, dodaje se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar