Abazović (URA): Nemam ambiciju da budem premijer Crne Gore

Region 24. nov. 202114:17
Podeli:
Izvor: N1

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović izjavio je da je platforma Demokratskog fronta (DF) za izlazak iz političke krize već viđen dokument, u kojem nema ništa novo i dodao da nema ambiciju da bude premijer.

Povezane vesti:

Abazović je novinarima u Podgorici kazao da Vlada radi kao ranije.

„Ko može da ostvari većinu, neka je ostvari. Ako Demokrate i DF mogu da nađu zamenu URA neka to urade. Međutim, nemaju ideje i kontakte i to je problem“, rekao je Abazović.

On je rekao da smatra da Vlada treba da nastavi da radi u punom kapacitetu.

Vladajući Demokratski front (DF) uputio je partnerima iz vladajuće većine novu platformu sa predlozima za prevazilaženje političke krize u Crnoj Gori koja podrazumeva da bude izabrana nova vlada sa novim premijerom.

Oni traže da Vlada bude sastavljena od predstavnika tri pobedničke koalicije i koja bi odražavala izbornu volju građana, kako po strukturi, tako i po njenim programskim prioritetima.

Članice vladajuće koalicije su do 1. novembra pregovarale o rekonstrukciji Vlade, nakon čega je DF odustao i pokrenuo inicijativu za izbor nove vlade.

Tada je iz DF-a poručeno da će sve predloge Vlade ka Skupštini nadalje smatrati nelegitimnim, uključujući i predlog budžeta.

DF je od samog početka formiranja Vlade na čelu sa Zdravkom Krivokapićem, u decembru prošle godine, iznosio teške optužbe i izražavao nezadovoljstvo što u njoj nema ni jednog predstavnika ove političke grupacije.

Do kulminacije je došlo u junu kada je, na inicijativu premijera, razrešen ministar pravde Vladimir Leposavić zbog negiranja genocida u Srebrenici.

U međuvremenu se sve otvorenije govori o formiranju manjinske vlade koju bi podržala Demokratska partija socijalista (DPS) predsednika Mila Đukanovića, a u koju bi ušla URA Dritana Abazovića i manjinske stranke.

Abazović je pre nekoliko dana izjavio da nije razgovarao sa Đukanovićem o formiranju manjinske vlade.

Komentari

Vaš komentar