Abazović u obraćanju povodom 100 dana Vlade: Neka padne, da osveži

Region 18. avg 202218:4110 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/ AP Photo/Darko Vojinovic

"Ispunjavamo sve što smo obećali, ne ostavljamo ništa za sutra. Sve odmah i sad, za čistu, zelenu i evropsku Crnu Goru. Neka padne da osveži", poručio je premijer Crne Gore Dritan Abazović u video obraćanju povodom prvih 100 dana Vlade Crne Gore.

„Za 100 dana imali smo oko 100 međunarodnih aktivnosti, sreli smo se sa 120 međunarodnih zvaničnika, 40 ambasadora, devet premijera, desetak predsednika država, 13 evrospkih zvaničnika. Posetili smo deset država, dok su tri delegacije na najvišem nivou bile naši gosti“, kaže Abazović, prenose Vijesti.

Dodaje da je delagacija Vlade „posetila Ukrajinu, da je stigla u Kijev i pružila bezrezervnu podršku predsedniku Volodimiru Zelenskom“.

„Pravda je krenula, došlo je do tektonskih poremećaja. Referome koje smo pokrenuli u Tužilaštvu omogućile su najveća hapšenja za kriminal i korupciju u istoriji države. Završili smo korekciju zakona o poreklu imovine i brzo će se naći pred poslanicima – imovinu koja je pokradena, vratićemo građanima“, naveo je Abazović.

Kaže da je suzbijen šverc cigareta preko Luke Bar i „da je Crna Gora imala najveću zaplenu u Evropi“.

„Verovali ili ne, sve to samo za 100 dana, a ima još toga. Radimo da tešku jesen i zimu što spreminje dočekamo“, rekao je Abazović.

Skupština Crne Gore sutra će raspravljati o nepoverenju Abazovićevoj Vladi. Slogan „Neka padne, da osveži“ obeležio je izbore 30. avgusta 2020, kada je prvi put došlo do promene vlasti u Crnoj Gori.

Komentari

Vaš komentar