Abazović smenio Konjevića, razmenjuju se optužbe za umešanost u šverc

Region 04. okt 202216:261 komentar
Izvor: N1

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost izjavio da je ministar odbrane Raško Konjević većinom glasova smenjen sa mesta šefa Biroa za operativnu koordinaciju. Konjević je tražio da Specijano državno tužilaštvo i drugi utvrde da li je on politički pokrovitelj šverca duvana, ili bi "bilo logičnije" da je to Abazović.

Pročitajte još:

Abazović je novinarima kazao da je Konjević sednicu Biroa za operativnu koordinaciju zakazao za petak, 10 dana pred izbore.

Prema rečima Abazovića, Konjević ostaje član Biroa, jer je ministar u tehničkom mandatu.

„Cilj Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije i Bemaks koalicije jeste da na onom potezu, gde smo ih devastirali 30. avgusta, oni pokušaju istu stvar da prebace nama na teret“, rekao je Abazović.

On je naveo da mu je drago što se priča o švercu cigareta, jer je „njihova intencija bila da se priča o Temeljnom ugovoru“.

„Sad više nije brat Abaz Škaljarac, sad će se pojaviti neka treća grupa. Možda će se pojaviti velika Srbija ili imperijalna Rusija, ali ne dozvoljavam da se politizuje sektor bezbednosti“, poručio je Abazović.

Ministar odbrane Konjević izjavio je da postoje indicije da je u „medijskim performansima“ spaljivanja cigareta koje su organizovali premijer Dritan Abazović i direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević, 10 odsto zaista spaljivano, a 90 odsto je završavalo u švercu.

Milošević je prije dva dana u policiji dao izjavu o nestanku dela zaplenjenih cigareta koje je trebalo da budu spaljenje.

Konjević je posle sednice Veća za nacionalnu bezbednost kazao novinarima da je nezamislivo da Milošević ne zna ništa o tome.

„Halabuka koja se diže i u kojoj se neko stavlja u politički kontekst da je neko drugi pokrovitelj nelegalnih aktivnosti, vratila im se kao bumerang“, kazao je Konjević.

Komentari

Vaš komentar