Abazović: Moguća ostavka Krivokapića – to bi značilo pad vlade

Region 29. jan 202221:213 komentara
Podeli:
Crna gora, pokrivalice, ilustracije, grad, Montenegro, Dritan Abazović, brat dritan
Izvor: N1/arhiva

Potpredsednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović nije isključio da premijer Zdravko Krivokapić podnese ostavku, ističući da bi premijerova ostavka značila pad vlade. Abazović je rekao da ne govori na osnovu saznanja, već ističe da bi to bilo logično, imajući u vidu ukupnu situaciju i inicijativu za izglasavanje nepoverenja vladi.

„Ova Vlada je završila 4. februara, ako premijer u međuvremenu ne podnese ostavku“, istakao je Abazović.

Povezane vesti

Čelnik URA je za TV Prva rekao da su Crnoj Gori potrebne korenite i suštinske reforme, te da su potrebni ozbiljni iskoraci na planu vladavine prava. On je optužio Demokratsku Crnu Goru da iznosi neistine o njemu i da je odgovorna za destrukciju, te da ta stranka mora da prihvati da poštuje demokratske principe, prenosi RTCG.

Poručio je da je samo URA od činilaca iz aktuelne vlasti spremna da ide u opoziciju ako je to potrebno da bi ostvarila svoje ciljeve – slobodna, evropska, demokratska Crna Gora, stabilno na putu ka EU.

„U jednom trenutku, a to sam uvideo, ali pokušao sam interrno da dam premijeru žuti karton, da se stvara osećaj da nijedan od 41 poslanika neće smeti da glasa protiv Vlade jer bi bio proglašen izdajnikom, pa možemo da vladamo kako hoćemo. Ja sam na to upozorio na premijera“, podvukao je Abazović.

On je rekao da je neshvatljivo da se promoviše državnim novcem program Evropa sad, a sada se nova stranka od ministara eksperata najavljuje upravo sa nazivom Evropa sad.

„Onda zakon o poreklu imovine treba da se zove URA, ili o popisu DF ‘Samo složno, samo jako“ a neki zakon iz opozicije, recimo, SDP. To je neshvatljivo“, rekao je Abazović.

On je rekao da podržava osnivanje novih političkih subjekata i spreman je za političku utakmicu, ali ističe da nije prihvatljivo da se nove stranke formiraju zloupotrebom državnih resursa.

„Nisam spreman da se nikome pomerim kada sam u pravu“, istakao je Abazović.

Komentari

Vaš komentar