Abazović: Logično i prirodno je da oni koji su srušili Vladu naprave novu

Region 01. sep 202218:50
Izvor: N1

Sutrašnjem sastanku crnogorske parlamentarne većine od avgusta 2020. prisustvovaće neko od predstavnika GP URA, saopštio je lider te partije i predsednik Vlade Dritan Abazović, ali i dodao da bi bilo logično da oni koji su srušili Vladu naprave novu.

Kako javlja RTCG. zbog službene posete Beogradu, na sastanak neće doći Abazović, već neko drugi iz njegove partije.

„Bilo bi logično da je oni koji su srušili Vladu i naprave je“, poručio je Abazović i dodao kako ne prihvata tezu da je Vlada srušena bez plana. Kaže i da seURA, uprkos svemu zalaže za dijalog.

„Ali želim da naglasim da što se GP URA tiče koliko je važno da sednemo zajedno i da vidimo da li će vlada i u kojem mandatu da nastavi, ili će biti neka nova vlada, isto toliko je važno da se dogovorimo oko datuma vanrednih parlamentarnih izbora, kao i oko Ustavnog suda i Sudskog saveta. Da stvorimo uslove za te izbore“, rekao je Abazović novinarima u Beogradu nakon otvaranja prvog međunarodnog sajma vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“.

On je kazao da je stav GP URA jasan.

„Nama je logično i prirodno da oni koji su srušili Vladu da i naprave novu. DPS sa onima partijama sa kojim je izabrao da ruši Vladu treba da napravi novu vladu. Nema ništa loše u tome“, kazao je Abazović i poručio da će vlada u tehničkom mandatu obavljati sve svoje obaveze.

„Nas čeka puno posla. Za politikantske igre koje imaju za cilj da zaštite organizovani kriminal mi nismo sagovornici“, naveo je predsednik Vlade.

Na pitanje postoji li mogućnost da se Demokrate, DF i URA dogovore, on je kazao da postoji i da ne bi ništa isključivao.

„Građani treba da znaju da nas čeka teška jesen“, poručio je premijer.

„Možda se u trenutku pogrešno izrazio ili je htio na drugi način nešto da poentira“, naveo je Abazović novinarima u Beogradu.

Komentari

Vaš komentar