Abazović: Crnu Goru u destabilizaciju guraju oni koji na izborima gube podršku

Region 09. nov 202215:491 komentar
Izvor: N1

Crna Gora nije u vanrednoj situaciji, ali je u destabilizaciju guraju oni koji na izborima gube podršku građana, izjavio je predsednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Abazović je u Podgorici prisustvovao sastanku koji je u formatu lidera partija inicirala predsednica Skupštine Danijela Đurović.

POVEZANE VESTI:

On je rekao da mu ne smeta što lider DPS-a Milo Đukanović, aktuelni predsednik Crne Gore, nije bio na sastanku, ali je rekao kako se ljudi pozivaju ne protest, ali se ne protest ne dolazi, kao i da se poziva na dijalog, a ne dolazi. Abazović je naglasio da je parlament jedina institucija koja ima puni legitimitet i da je potpuno neshvatljivo da neko i ovu granu vlasti želi da gurne u tehnički mandat.

„Nadam se da kolege u Skupštini to neće dozvoliti“, rekao je Abazović.

Zbog nedolaska Đukanovića, sastanak su napustili lideri DF-a Andrija Mandić, Milan Knežević, Nebojša Medojević, predsednik Radničke partije Maksim Vučinić, lider Prave Crne Gore Marko Milačić i predsednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

Medojević je ocenio da je Đukanović nedolaskom na sastanak odbio politički dijalog i poslao poruku da nije zainteresovan za rešavanje krize. Mandić je najavio da će opet staviti u proceduru inicijativa za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je Đukanović povredio Ustav.

Komentari

Vaš komentar