Abazović: Ako treba da se konstituiše nova većina u Skupštini nemam ništa protiv

Region 17. avg 202217:323 komentara
Podeli:
Izvor: Beta/Skupština Crne Gore

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da nema ništa protiv toga da se konstituiše nova parlamentarna većina i da će, u vezi s inicijativom za izglasavanje nepoverenja njegovoj vladi, poštovati sve što bude legitimna odluka crnogorskog parlamenta.

„Ako je neko mislio da ćemo da sprovodimo tuđe politike, za rad tuđih interesa, prevarili su se“, rekao je Abazović u Nikšiću, navodeći kako je nekome najvažnije pitanje na svetu Temeljni ugovor, opština Zeta, zaštita brda Gorica, preneo je portal RTCG.

Poručio je da Vlada Crne Gore vodi autonomnu politiku: „Svi imaju svoje prioritete, ako treba da se konstituiše nova većina u Skupštini Crne Gore, nemam ništa protiv“, kazao je Abazović, navodeći da bi eventualno nova većina trebalo da se iskristališe što pre.

Ako ne prođe inicijativa o nepoverenju njegovom kabinetu, kako je rekao, već narednog dana može se videti šta dalje da se radi: „Ako se desi da prođe, mi ćemo se povući iz procesa“.

Abazović je rekao da Crna Gora ima značajnije izazove sa kojima se mora susresti, naročito na jesen.

„Videćemo šta će biti 19. avgusta, možda se pojavi još jedna inicijativa. Videćemo šta će i sa njom biti, ako se 19. ne dogodi ništa. Što se mene tiče, ja sam potpuno relaksiran. Mislim da smo u 100 dana uradili mnogo stvari. Zemlja treba da ide dalje u stabilnost“, poručio je Abazović.

Komentari

Vaš komentar