Tihomir Ladišić novi direktor programa N1 Zagreb

Region 22. sep 201516:07 > 16:11
Podeli:
Izvor: N1

Odlukom Uprave kompanije, za novog direktora programa N1 Zagreb imenovan je Tihomir Ladišić. Kao novinar i urednik Tihomir Ladišić od prvog je dana deo tima koji je stvarao brz i tačan, relevantan, te svakodnevno citiran i prenošen news program N1 televizije.

N1 je regionalni partner globalne televizijske mreže CNN, za koju je Tihomir Ladišić ovih dana uživo izveštavao o izbegličkoj krizi u Hrvatskoj. N1 ovim naglašava svoju odlučnost da još snažnije i odlučnije nastavi svoj razvoj i bude relevantan, gledan i uticajan i na televizijskom tržištu, ali i na svim svojim multimedijalnim platformama i društvenim mrežama.

Tihomir Ladišić rođen je 1966. godine u Zagrebu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i dodatno se usavršavao u SAD-u na Univerzitetu Nooksvil Tenesi.

Svoj dugogodišnji novinarski rad započeo je na Hrvatskoj radioteleviziji kao novinar, ratni izveštač, te urednik emisija Slikom na sliku, Dnevnik i Otvoreno. Kao producent i novinar od 2005. do 2008. godine radio je na američkom Fox News Channelu. Učestvovao je u stvaranju prvog 24-satnog news kanala u Hrvatskoj – 24sata TV.

Dosad je izveštavao iz kriznih i ratnih sukoba u Iraku, Avganistanu, Pakistanu, Jordanu, Kuvajtu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, BiH te Kosovu.

Nagrađen je godišnjom nagradom HRT-a, te godišnjom nagradom Hrvatskog novinarskog društva.