Milanović: Pomoći ćemo izbeglicama da nastave svoj put

Region 16. sep 201510:26 > 10:31
Podeli:
Izvor: N1

Izbeglicama koje budu ušle u Hrvatsku biće dozvoljeno da prođu i nastave svoj put ka Zapadnoj Evropi, rekao je danas hrvatski premiejer Zoran Milanović dodajući da je tokom noći iz Srbije na teritoriju te zemlje ušlo oko 150 izbeglica.

„Hrvatska je u potpunosti spremna da prihvati ili uputi te ljude gde oni žele da idu, što je očigledno Nemačka ili neke skandinavske zemjle“, rekao je Milanović u obraćanju parlamentu.

Milanović je rekao i da će izbeglice moći da prođu kroz Hrvtsku, te da će im Hrvatska u tome pomoći.

„Spremni smo za takvu mogućnost“, dodao je on.

Milanović je u Saboru rekao i da će biti sazvana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost zbog izbegličkog talasa, poručivši predsednici Kolindi Grabar Kitarović da je za taj problem ionako odgovorna isključivo vlada.

On je Grabar Kitarović podsetio da ona nije članica tog tela, te da svi koji to jesu su u dnevnoj koordinaciji upoznati sa svim problemima.

„Nećemo zaboraviti da smo većinom svi hrišćani, nećemo zaboraviti šta je Papa rekao, da bi svaka župa trebalo da primi jednu porodicu, mnogi u Evropi koji se busaju u prsa da su hrišćani se ponašaju potpuno suprotno“, rekao je Milanović.