Filmska pljačka banke na Braču

Region 13. avg. 201510:39 > 12:50
Podeli:
Izvor: Wikipedia

Gotovo filmska pljačka banke dogodila se tokom noći između utorka i srede na Braču, kada su provalnici upali u poslovnicu Splitske banke - Sosijete ženeralu Bolu, odnevši najmanje 200.000 evra, prenose danas hrvatski mediji.

Od ranih jutranjih časova Brač je juče bio preplavljen policijom, kontrolisane su i sve trajektne linije iz Brača prema Splitu i Makarskoj kako bi se uhvatili pljačkaši, dok policija za sada nije iznela u javnost preciznije informacije o događaju.

Kako saznaje Slobodna Dalmacija, iz banke je odneto oko 1,5 miliona kuna (oko 200.000 evra), spakovanih u raznim valutama i apoenima, a novac nije bio u sefu banke, nego pripremljen u vrećama za transport.

Razbojnici su, očito, imali dojavu da se u sredu ujutro sav prikupljeni novac u banci prevozi posebnim vozilom uz pratnju čuvara u Split, pa su preduhitrili i obezbeđenje i osoblje banke.

Osim policijskog uviđaja, u Splitskoj banci obavljaju i vlastitu istragu „priče“ u kojoj je još dosta toga nejasno, navodi Slobodna Dalmacija i zaključuje da pljačkaši nisu mogli napustiti Brač zbog jake policijske kontrole.