Tužilaštvo traži zabranu distribucije Informera

Region 29. okt 201419:26 > 19:28
Podeli:
Izvor: MorgueFile

Osnovno tužilaštvo u Podgorici zatražilo je danas od suda zabranu distrubucije nekoliko brojeva tabloida Informer zbog objavljivanja kompromitujućih sadržaja u vezi s istaknutom nevladinom aktivistkinjom Vanjim Ćalović.

Prethodno je grupa opozicionih poslanica podnela krivičnu prijavu protiv redakcije Informera, predsednik skupštine Ranko Krivokapić pozvao nadležne da reaguju, a najnovije napade na istaknutu nevladinu aktivistkinju su oštro osudile brojne domaće i strane institucije, organizacije i pojedinci.

Grupa opozicionih poslanica je ocenila da Informer svojim pisanjem „krši ljudska prava i slobode, ugrožava javni moral, dostojanstvo i ugled i čast građanina“, zbog čega su i podnele krivičnu prijavu.

Sporni sadržaj o Vanji Ćalović Informer je objavio u brojevima od ponedeljka, utorka i srede, što je već drugi put da taj list tako piše o direktorki podgoričke NVO.

Sud je u junu zabranio distribuciju spornih sadržaja Informera u vezi s Vanjom Ćalović, ali je list par meseci kasnije nastavio svoju kampanju protiv nje.

Predsednik skupštine Ranko Krivokapić pozvao je ranije danas državne organe da se odrede prema pisanji Informera ocenjujući da je Crna Gora, prema pisanju tog „stranog glasila“, pokazala „nemoć“.