Braća Mamić privedena, Vrbanoviću određen pritvor

Region 04. jul. 201512:51 > 16:06
Podeli:
Izvor: CROPIX

Policija je na granici s Mađarskom privela Zdravka i Zorana Mamića.

16:08 – Braća Mamić stigla u PNUSKOK na Oranicama.

16:04 – Glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić kazao da postoji mogućnost da braća Mamić na sud dođu sutra.

15:55 – U Županijski sud stigli odvjetnici Sloković i Prodanović. Njihovi klijenti, braća Mamić, u USKOK bi trebali stići oko 17 sati.

15:30 – Damiru Vrbanoviću određen jednomjesečni pritvor.

14:30 – USKOK je privremeno povukao već podneseni prijedlog Županijskom sudu da se i braći Mamić odredi istražni zatvor.

14:10 – Braća Mamić uhićena na granici s Mađarskom.

14:00 USKOK predložio nekoliko desetaka svjedoka protiv braće Mamić. Odluka o pritvoru za Vrbanovića bit će objavljena u 15 sati.

Nakon što su izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić od svojih odvjetnika doznali da je USKOK za njih zatražio istražni zatvor, a radi mira momčadi i kluba, odlučili su se neodložno na povratak u RH kako bi odmah, surađujući s vršiteljima istrage, odgovorili na sva pitanja s ciljem dokazivanja svoje nevinosti.

Zaustavljeni su na granici i privedeni od strane hrvatske policije, a s njima su njihovi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović.

Želimo naglasiti kako cijela momčad, stručni stožer, nogometna škola i svi zaposlenici čvrsto stoje iza naših kolega i potpuno smo uvjereni kako će dokazati svoju nevinost, stoji u priopćenju GNK Dinama.

Odvjetnik Čedo Prodanović odbio je komentirati uhićenje braće Mamić kojima je jučer savjetovao da ostanu u Sloveniji do nedjelje.

Podsjetimo, Vrbanović je oko 11 sati doveden pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda koji bi trebao odlučiti o zahtjevu da mu se, zajedno s Mamićima, odredi istražni zatvor.

Njegovo pritvaranje tužiteljstvo traži zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok pritvaranje Zdravka i Zorana Mamića traže zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja nedjela.

Iako su obaviješteni o istražnom ročištu, na sudu nisu došli odvjetnici braće Mamić. Prihvati li sud Uskokov prijedlog, za Zdravkom i Zoranom Mamićem će se raspisati europski uhidbeni nalog, a moguća je i interpolova tjeralica.

U Remetincu je od petka poreznik Milan Pernar kojega Uskok sumnjiči da je s Vrbanovićem i Mamićima sudjelovao u nezakonitostima na štetu nogometnog kluba Dinamo i državni proračun.

Sve o temi čitajte OVDJE.