Mamići ostaju u Sloveniji, Vrbanović već uhapšen

Region 03. jul. 201512:22 > 21:56
Podeli:
Izvor: CROPIX

Izvršni predsednik Dinama Zdravko Mamić i njegov brat, trener Zoran Mamić, odlučili su ipak da se ne vrate u Zagreb s priprema u Sloveniji.

Iako je bilo najavljeno da će se vratiti u Hrvatsku, ipak su odlučili da ostanu u Sloveniji do nedelje, potvrdio je za N1 advokat Čedo Prodanović.

Braća Mamić objasnila su tu odluku time da žele da ostanu na pripremama. “Odazvat ćemo se na poziv koji smo dobili. Pozvali smo svoje advokate Čedu Prodanovića i Jadranku Sloković, koja je takođe na putu prema ovde. Obećavam da ćemo u nedelju ucveče biti dostupni svim organima.

Saopštenjem se oglasio i FK Dinamo.

„Obaveštavamo navijače i javnost kako su u petak, 3.7, oko podneva izvršni predsednik Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić prvi put dobili pozive na obavljanje informativnih razgovora na koje su se odmah i odazvali. Kao što je više puta i rečeno, obojica će sarađivati s organima koji sprovode istražne radnje. Nakon obavljenih sastanaka sa saradnicima u Sloveniji, gde se ekipa nalazi na pripremama, odmah su krenuli prema Zagrebu gde će, sigurni smo, dokazati svoju nevinost’, navodi se na stranicama kluba.

USKOK je na svojim stranicama objavio rešenje o sprovođenju istrage protiv četvorice okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih dela zloupotrebe položaja i ovlašćenja, davanja i primanja mita, zloupotrebe poverenja u privrednom poslovanju, utaje poreza ili carine, podsticanja na zloupotrebu položaja i ovlašćenja, te pomaganja u utaji poreza ili carine.

Opšrinije o sadržaju optužbi.

Priveden Vrabanović: Ovo je hrana za mase

Damir Vrbanović već je u rukama istražitelja, odmah nakon što je sleteo na aerodrom Pleso, dočekali su ga policijski službenici i priveli na ispitivanje.

„Sve je ovo običan cirkus i parada, ali kad je istina i pravda na mojoj strani onda je sve lakše. Ovo je hrana za mase. Žalosno vreme“, napisao je Vrbanović.

Izvor : Davor Pongracic / CROPIX

I dok će danas biti ispitana braća Mamić i Vrbanović, USKOK je juče ispitao uhapšenog poreznika, koji je Mamićima navodno pomagao u utaji poreza.

Podsetimo, u četvrtak je policijski ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (PN USKOK) objavio kako istražuje izvršnog predsednika Dinama Zdravka Mamića i trenera Zorana Mamića.

Više informacija na hr.n1info.com.