Upućene pretnje redakciji Nezavisnih novina u Banjaluci

Region 17. dec 202019:51 > 19:54
Izvor: N1

Nepoznati muškarac danas je pozvao redakciju banjalučkih Nezavisnih novina i uputio direktnu pretnju rečima "zatvarajte kancelarije ranije, danas ćete biti mrtvi".

Pretnja je upućena sa nepoznatog broja, koji lokator poziva nije mogao da identifikuje, a na ekranu je prikazano samo 12 osmica, rekli su iz redakcije, prenosi sarajevski portal Klix.

„Svaku pretnju shvatamo ozbiljno i prijavljujemo policiji, a nadam se da je i oni shvataju ozbiljno. Mediji su izloženi ovakvim stvarima skoro svakodnevno i ne možemo ovo doživljavati ‘verovatno nije mislio ozbiljno’. Bojim se da smo kao branša previše izloženi, a sa premalo zaštite“, rekla je glavna i odgovorna urednica Nezavisnih novina Sandra Gojković Arbutina.

S ozirom da svaku pretnju treba shvatiti ozbiljno, o svemu su obavestili MUP Republike Srpske, od kojeg očekuju da utvrdi ko stoji iza toga.

Osuda je stigla od novinarskih udruženja i kolega, ali potrebno je da reaguje i vlast, ne samo u pojedinačnim slučajevima, kao što ovaj, nego i sistemski kako bi se bezbednost novinara podigla na najviši nivo.