Krivokapić: Žalim zbog proterivanja ambasadora

Region 29. nov 202011:13 > 11:14
Podeli:
Izvor: Nova M

Mandatar za sastav nove crnogorske Vlade Zdravko Krivokapić rekao je da žali zbog jučerašnjeg proterivanja ambasadora, navodeći da odlazeći režim u Crnoj Gori i dalje ne preza od produbljivanja podele društva i dodajući da će nova Vlada Crne Gore raditi na ozdravljenju odnosa sa Srbijom.

„Žalim zbog jučerašnjeg proterivanja ambasadora, jer takvi akti nisu u duhu evropskog puta i dobre regionalne saradnje prijateljskih država. Odlazeći režim ni u svojim poslednjim danima ne preza od polarizacije društva i produbljivanja podela. Nova Vlada će raditi na ozdravljenju odnosa Crne Gore sa Srbijom, promovisaćemo istinski dobrosusedsku politiku s Beogradom, kao i sa svima u regionu, po principu suverenosti, nezavisnosti i nemešanja u unutrašnje stvari drugih država. Uzajamno poštovanje biće naša mera“, napisao je na Tviteru Krivokapić.

Podsetimo, Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore proglasilo ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića, za personu non grata i zatražilo da napusti Crnu Goru. Nakon toga, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije odgovorilo je recipročnom merom.