Mandić i SNP – stepen očaja odlazeće vlasti, DPS – Božović omalovažio Crnu Goru

Region 28. nov. 202020:34 > 20:49
Podeli:
Izvor: N1

Potez proglašavanja ambasadora Srbije za nepoželjnu osobu u Crnoj Gori samo pokazuje stepen očajanja u kom se odlazeći režim nalazi, izjavio je lider Nove srpske demokratije (Nova) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić, prenose Vijesti. Socijalistička narodna partija dodaje da je to "poslednji u nizu antisrpskih i anticivilizacijskih stavova", dok DPS smatra da ambasador Vladimir Božović omalovažava Crnu Goru.

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen je za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore.  

„Ambasador Božović je izrekao samo onu istorijsku istinu kojom se ponosi srpski narod u Crnoj Gori. To treba da mu služi na čast jer da je nešto drugo rekao, i to vreme i događaje drugačije ocenio, zamerio bi mu njegov narod. Ovakav odnos odlazećeg režima nije samo odnos prema Srbiji nego prvenstveno prema srpskom narodu u Crnoj Gori. Upravo su naši preci organizovali Veliku skupštinu srpskog naroda 1918. godine i ujedinili Crnu Goru i Srbiju. To njima služi na čast, a nama na ponos“, napisao je lider Nove na svom Tviter profilu.

POVEZANE VESTI:

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je, povodom proglašenja ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića personom non grata, postupilo na recipročan način.  

Odluka crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova i ministra Srđana Darmanovića da protera ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića je „poslednji u nizu antisrpskih i anticivilizacijskih stavova odlazećeg režima“, saopštila je Socijalistička narodna partija.  

Ta odluka je pokazatelj „slabašne moći“ Darmanovića, njegovog resora i kompletne odlazeće vlade. Takva odluka pokazuje da odlazeća vlada s pravom završava na margini političkih zbivanja, ocenila je SNP.

Prema oceni te partije „ovo je još jedan pokušaj odlazeće vlasti da zavadi narod Crne Gore i Srbije, izražavajući navodnu zabrinutost za suverenitet Crne Gore“. Niti je Crna Gora njihova, niti će je oni braniti od svog naroda, jer su svih ovih decenija vlasti, imali priliku da pokažu svoj patriotizam prema njoj, ističe SNP. 

„Sistem podela kojim su vladali odlazi na smetlište istorije, a Darmanovićev potez će se pamtiti kao antidemokratski i antidiplomatski“, smatra SNP. 

DPS: Božović omalovažava Crnu Goru

Portparol Demokratske partije socijalista, Miloš Nikolić, izjavio je povodom proterivanja ambasadora Srbije Vladimira Božovića, da je to očekivana odluka, jer je Božović omalovažavao Crnu Goru. 

„Očekivana odluka MSP nakon više opomena posle kojih je Božović nastavio da se meša u unutrašnje stvari i omalovažava državu Crnu Goru“, napisao je Nikolić na Tviteru.