Podignuta optužnica protiv Tijane Ajfon u BiH zbog navođenja na prostituciju

Region 26. nov 202012:21 > 12:31
Podeli:
Izvor: N1

Tužilaštvo BiH saopštilo je da je podiglo optužnicu protiv Tijane Maksimović iz Beograda, koja se tereti za krivično delo međunarodnog navođenja na prostituciju.

Maksimović (28), starleta poznata kao Tijana Ajfon, tereti se da je krajem maja 2020, podsticala državljanke Srbije sa područja Beograda, G.S. i S.P, da radi pružanja seksualnih usluga otputuju sa njom u Bosnu i Hercegovinu, na područje Bijeljine, te da na privatnoj zabavi, pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 evra.

Kako se navodi u optužnici, optužena je, zajedno sa tim osobama, da je 27. maja, u vreme trajanja pandemije kovid-19, ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu u mestu Suho Polje u blizini Bijeljine.

Policija Republike Srpske je prekinula održavanje zabave i uhapsila prisutne.

Optužena Maksimović se tereti da je sa umišljajem, u cilju ostvarivanja nezakonite zarade, vrbovala i navodila dve osobe, strane državljanke, na pružanje seksualnih usluga u državi u kojoj nemaju prebivalište ni državljanstvo, čime je počinila krivično delo „međunarodno navođenje na prostituciju“ iz Krivičnog zakona BiH.

Optužnica je prosleđena na potvrđivanje Sudu BiH.