Zabrana kretanja od 22h do pet sati ujutru u Podgorici i Cetinju

Region 09. nov 202011:05 > 11:10
Podeli:
Izvor: Pixabay

Građanima Podgorice i Cetinja od ponedeljka uveče će biti zabranjen izlazak iz objekta stanovanja od 22 sata do pet sati ujutru, objavio je Institut za javno zdravlje (IJZ), a ista mera, po sistemu semafora, odnosiće se i na Žabljak, dok škole u Podgorici, Budvi, Ulcinju, Mojkovcu i na Cetinju prelaze na onlajn rad zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Ovakva odluka usledila je u nedelju, nakon što su Podgorica i Cetinje, usled rasta broja zaraženih, prešli u grupu 4, u kojoj je broj zaraženih iznad 1.200 na 100.000 stanovnika, prenosi RTCG.

Prema najnovijim podacima, u Crnoj Gori je od 840 testiranih bilo 426 novozaraženih, 321 pacijent na bolničkom lečenju i četiri smrtna slučaja.

„Zabranjuje se izlazak iz objekta stanovanja od 22 do pet ujutru, uz definisane izuzetke koji su važili i prilikom ranije mere, što se dokazuje potvrdom koju izdaje poslodavac; osobe koje neguju lica koja usled bolesti, stanja ili posledica povrede nisu sposobna da samostalno obavljaju svakodnevne životne aktivnosti, što se dokazuje potvrdom koju izdaje izabrani doktor ovih lica, kao i lica koja izvode kućne ljubimce, najviše 60 minuta dnevno“, navode iz IJZ.

Istovremeno, za Podgoricu i Cetinje važi zabrana rada ugostiteljskih objekata (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani) osim za goste hotela, zabranjuju se posete po kućama lica koja nisu članovi istog domaćinstva.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.