Uljarević: Bez Amfilohija, odnosi Beograda i Podgorice mogu se zakomplikovati

Region 01. nov 202022:07 > 22:07
Podeli:
Izvor: N1

Dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sahranu mitropolita Amfilohija u Podgorici prva je njegova poseta otkad je na vlasti, iako nezvanična, i teško je predvideti kakvi će biti odnosi Beograda i Podgorice nakon formiranja nove Vlade u Crnoj Gori, rekla je za N1 Daliborka Uljarević iz Centra za građansko obrazovanje.

POVEZANE VESTI

„Nova vladajuća većina nema unison stav prema Vučiću. Naime, dok jedan deo Demokratskog fronta, kao ključnog činioca te pobedničke koalicije trči u naručje Vučiću, drugi, predvođen novim mandatarom, profesorom Krivokapićem, je zauzeo jasan otklon prema onome što predstavlja Vučića i neki od njegovih saradnika su bili zbog toga žestoko napadani kroz tabloide koje kontroliše Vučić“, kaže Uljarević za N1.

Dodaje da i dve koalicije okupljene oko demokrata i Ure, koje takođe čine novu vlast, prema rečima Uljarević, nisu ni ranije imale blagonaklon stav prema Vučiću.

„Za očekivati je da se ti odnosi dodatno zakomplikuju, sada nakon smrti Amfilohija, koji je jedini imao realnu snagu da ugrozi podršku Vučiću, posebno kada je u pitanju odnos prema Kosovu“, kazala je sagovornica N1.