Navodni vođa "kavačkog klana" uhapšen u Kotoru

Region 01. nov. 202014:31 > 14:35
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Slobodan Kašćelan, koji je označen kao vođa "kavačkog klana", uhapšen je sinoć u Kotoru, jer je pretio sugrađaninu Branku Radonjiću.

„Policija je u Kotoru, po nalogu nadležnog državnog tužioca, lišila slobode bezbednosno interesantno lice S. K. zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti“, saopštila je crnogorska policija, prenosi portal „Nova.rs“.

Crnogorska „Pobjeda“ navodi da je reč o Slobodanu Kašćelanu. Osumnjičeni je krivično delo počinio na način što je uputio ozbiljne pretnje po život i telo oštećenog B. R. iz Kotora, saopšteno je iz UP.

Inače, Kašćelan je od ranije poznat istražnim organima, a neko vreme se nalazio i na poternici. Označen je kao vođa „kavačkog klana“, jedne od dve zavađene krimi-grupe u Kotoru, a koja se dovodi u vezi sa brojnim ubistvima, trgovinom drogom i ostalim krivičnim delima.

Ovaj klan je u dugogodišnjem sukobu sa “škaljarskim”.

Podsetimo, Kašćelanu je sud u Podgorici odredio mu je pre samo nekoliko dana meru elektronskog nadzora nakon što je nedavno napustio napustio Kotor, i time prekršio meru zabrane napuštanja mesta boravišta. Njega je policija zatekla u jednom lokalu u društvu sugrađanina Bojana Ljubatoviča i Novljanina Vladimira Vučkovića.