DF: Poslednji nastupi Krivokapića u medijima "liče na dil" sa Đukanovićem

Region 29. okt. 202017:42 > 17:53
Podeli:
Izvor: N1

Lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Nebojša Medojević ponovo su oštro kritikovali mandatara za sastavljanje nove vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, navodeći da je Srpska pravoslavna crkva tražila da on bude na čelu liste "Za budućnost Crne Gore", i ocenivši da njegovi poslednji nastupi u medijima "liče na dil" s predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Mandić je kazao je da je Krivokapić došao na čelo liste „Za budućnost Crne Gore“ na predlog „ovdašnje više crkvene jerarhije“ i da je „to bio i uslov da oni podrže našu listu na izborima“.

POVEZANE VESTI

„Ako želite našu podršku, rekli su mi tada i vladika Joanikije i pop Perović, ovog melemnog verujućeg čoveka treba da prihvatite na prvo mesto vaše koalicione liste“, rekao je Mandić i izneo da je to i uradio jer je, „za razliku od mnogih, bio siguran u pobedu“ na izborima.

Lider „Pokreta za promjene“ Nebojša Medojević, povodom ocene mandatara Krivokapića da bi Vlada imala „niži nivo reputacije“ ako bi u njoj bili politički lideri Medojević, Andrija Mandić i Milan Knežević, poručio je da to može izjaviti „samo neko ko je napravio dil“ sa šefom države i DPS-a Milom Đukanovićem.

Krivokapić „protiv njega (Đukanovića) nije rekao nijednu reč. Smeta DF, ne smeta DPS“, napisao je Medojević na Tviteru.

Okosnicu koalicije „Za budućnost Crne Gore“ čini Demokratski front (DF), a na izborima je njen nosilac bio Krivokapić na čiji račun su prethodnih dana lideri DF izneli niz kritika pošto on traži da oni ne budu u budućoj vladi.