Stoltenberg: Crna Gora mora da pomiri zaštitu prirode i potrebu vojske da vežba

Region 21. okt. 202015:45 > 16:03
Podeli:
Jens Stoltenberg
Izvor: Foto: ANGELOS TZORTZINIS / AFP

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg kazao je da u Crnoj Gori, kad je reč o poligonu na Sinjajevini planini jugoistočno od Durmitora, mora biti pomirena potreba za zaštitom prirode, ali i potreba vojske za vežbanjem.

Komentarišući odlaganje vojne vježbe na Sinjajevini, čijem održavanju su se žestoko usprotivili meštani i ekolozi, i upitan da li park prirode može biti i poligon za vojne vježbe, Stoltenberg je kazao da ne komentariše specifične lokacije za vežbe u Crnoj Gori, ali da mora biti pomirena potreba za zaštitom prirode ali i potreba vojske za vežbanjem, prenosi RTCG.

POVEZANE VESTI

„To je važno za sve saveznike i sve zemlje, kako bi ih njihova vojska štitila“, rekao je Stoltenberg.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg kazao je da će Crna Gora dobiti respiratore i zaštitnu opremu od Alijanse u borbi protiv koronavirusa. Pomoć će kako je rekao biti poslata u narednom periodu.

„To je dokaz NATO solidarnosti i podrške jednih drugima. Ako bude potrebe, obezbedićemo i drugu vrstu pomoći, osim respiratora“, rekao je Stoltenberg.

U Briselu u četvrtak počinje dvodnevni video sastanak ministara odbrane zemalja članica NATO, a Stoltenberg je u sredu novinarima rekao da će troškovi odbrane evropskih zemalja članica NATO i Kanade biti povećani šestu uzastopnu godinu, pri čemu će trećina zemalja dostići cilj od dva odsto bruto društvenog proizvoda (BDP).