Albanska lista neće u Vladu Crne Gore

Region 19. okt. 202019:41 > 19:42
Podeli:
N1

Albanska koalicija “Jednoglasno” neće biti deo nove vlasti, jer, kako su kazali, ne mogu biti deo vlade koju dominatno čine stranke i politike koje ne žele ravnopravnost Albanaca u Crnoj Gori i sa kojima se programski i starteški razlikuju.

Iz te koalicije su u odgovoru mandataru Zdravku Krivokapiću naveli da stranke koje dominatno čine novu vladu nisu glasale da Tuzi postanu opština, kao ni za Zakon o upotrebi nacionalnih simbola.

„Te stranke državu Kosovo nazivaju lažnom, a često i terorističkom, i ne žele građansku već (veliko)srpsku Crnu Goru“, navodi se u odgovoru, prenosi agencija Mina.

POVEZANE VESTI

Čelnici tih stranaka, kako su kazali, i na početku 21. veka, „sanjaju o zauzimanju Skadra, Dubrovnika, Peći i Prizrena i govore o otkopavanju oružja“.

„Oni članstvo u NATO smatraju starteškom greškom, baš kao i nezavisnost Crne Gore, a podržavaju pokušaje prisvajanja naših zajedničkih svetinja, čime Srpska pravoslavna crkva udara u temelje multietičke i multikonfesionalne realnosti u zemlji“, piše u odgovoru.

Iz albanske koalicije su poručili Krivokapiću da bi bili srećni kada sve prethodno navedeno ne bi bila istina.

„Ako nas konkretnim delovanjem budete ubedili u suprotno, bićemo neizmerno radosni“, poručili su iz koalicije „Jednoglasno“.

Oni su naveli da će u Skupštini podržati svaku odluku ili pravni akt za koje ocene da su u opštem interesu.