Vulin: Izetbegović prvo da odgovori ko je u Srebrenici pokušao da ubije Vučića

Region 13. okt. 202011:41 > 11:42
Podeli:
Izvor: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/ DARIMIR BANDA/ nr

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da predsednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović prvo treba da odgovori ko je u Srebrenici 2015. godine "pokušao da ubije" tadašnjeg srpskog premijera, umesto što kritikuje izbor predsednika Srbije koga će da ugosti.

„U Srbiji gost je svetinja i nikada se nije desilo da dok gosta linčuje rulja, domaćin se skloni i pojavi tek kada je gost čudom i hrabrošću preživeo linč ološa. Pre nego što presednik SDA i pomisli da može da odredi predsedniku Srbije (Aleksandru Vučiću) koga i kada sme da zove, neka najpre odgovori gde je on nestao kada je rulja pokušala da ubije premijera Srbije dok je na Izetbegovićev obraz bio u Srebrenici“, rekao je Vulin.

POVEZANE VESTI

Izetbegović je kazao da nije u redu što Vučić na sinoćnji sastanak u Beogradu sa liderima Srba i Hrvata u BiH, Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, nije pozvao i političkog predstavnika Bošnjaka u BiH.

Vulin je dodao da Vučić u Srbiju „može da pozove koga misli da treba“ i da, ako je više puta ugostio i Izetbegovića i bošnjačkog i hrvatskog člana Predsedništva BiH, Šefika Džaferovića i Željka Komšića, može da ugosti i Čovića, prenelo je Ministarstvo odbrane Srbije.

„Ne mešam se u unutrašnje odnose u BiH, ali ne mogu da ne primetim da je Izetbegović ljut što nije pozvan on, Džaferovića i Komšića nije pominjao. Predsednik Vučić kao nesporni politički lider svih Srba vodi doslednu politiku mira prema našim susedima, iako veoma često nema iskrene sagovornike u drugim državnicima“, naveo je Vulin.

On je pozvao Izetbegovića da „pozdravi Vučićeve napore da region živi u miru“ i da „ne odmaže kada već ne pomaže“.