Vučić na večeri sa Dodikom i Čovićem: "Razgovor prijatelja"

Region 12. okt. 202016:07 > 22:48
Podeli:
Izvor: TANJUG/ INSTAGRAM BUDUCNOSTSRBIJEAV/bs

Predsednik Vučić sastao se sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i predsednikom HDZ BiH i zamenikom predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem, objavljeno je na Vučićevom Instagram profilu.

Oni su se sastali na radnoj večeri.

https://www.instagram.com/p/CGQMlLoprBd/

„Razgovor prijatelja. Predsednik Vučić sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i predsednikom HDZ BiH i zamenikom predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem“, objavljeno je na Vučićevom Instagram profilu.

Vučićev kabinet saopštio je da se on večeras sastao u Beogradu sa Dodikom i Čovićem u okviru nastavka regionalnih razgovora, a teme su bile evropske integracije i perspektiva članstva Srbije i Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji.

Sagovornici su razgovarali i o Paketu proširenja Evropske komisije, kao i o Ekonomsko-investicionom planu EU za Zapadni Balkan. Diskutovalo se i o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i saniranju posledica epidemije kovid-19 i o Paketu proširenja za 2020. godinu.

„Evropski put Srbije i saradnja u regionu, predstavljaju prioritete srpske spoljne politike“, istakao je Vučić i naglasio da će plan za ekonomski oporavak Zapadnog Balkana i razvijanje odnosa u regionu doprineti ekonomskoj konkurentnosti i jačanju privrede, dodaje se u saopštenju.

Kako su preneli mediji, Vučić je priredio prigodnu večeru za goste, navodeći da je to je još jedna prilika da se razgovara o stanju u regionu.

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je večeras da nije u redu to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Beograd pozvao srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i lidera HDZ BiH Dragana Čovića, ali ne i političkog predstavnika Bošnjaka.

„Vučić nije pozvao trojicu, već dvojicu. Ne bi trebalo to da rade Beograd i Zagreb. Bosanski tronožac ne može stajati na dve noge“, izjavio je Izetbegović posle sednice Predsedništva SDA.

On je dodao da bi se odazvao pozivu da ode u Beograd da je bio pozvan.