Ranjen policajac ispred zgrade Vlade Hrvatske, napadač se ubio

Region 12. okt. 202008:18 > 10:54
Podeli:
Izvor: Josip Regovic/PIXSELL

Ispred zgrade Vlade Hrvatske jutros je ranjen policajac, dok se policija nešto kasnije oglasila i navela da se napadač ubio.

Reporteri televizije N1 Zagreb objavili su da je na Markovom trgu ranjen policajac i da je po njega došla Hitna pomoć.

Načelnik Vinogradske bolnice Mario Zovak rekao je da policajac, koji je star 31 godinu, ima četiri prostrelne rane i da je trenutno na operaciji.

„U 8:30 doveden je povređeni policajac kolima hitne pomoći, ima četiri prostrelne rane, dve na levoj ruci, jedna levo lumbalna, jedna gluteus desno. Srećom, nije vitalno ugrožen, nije došlo do povredeede vitalnih organa. Sve pretrage pokazale su da nema povreda srca, pluća, trbušnih organa. Sada je zadatak da ga u većoj operacijskoj sali zbrinemo po principima ratne hirurgije“, kazao je Zovak.

Prolaznik koji je bio tamo u vreme kad se sve dogodilo preneo je da je policajac upucan oko 8:05 časova.

Oko devet sati oglasila se policija koja se saopštila da se napadač ubio.

Napadnuti policijac radio je u obezbeđenju Vlade, a, kako navodi agencija, u vreme incidenata premijer Andrej Plenković nije bio u sedištu Vlade.

Napadač je pobegao s mesta nesreće, ali ga je policija posle kratke portage pronašla u kvartu Jabukovac. On je, kako je saopštila policija, izvršio samoubistvo.

Plenković: Napadač došao peške

Premijer Hrvatske Andrej Plenković, ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović i direktor policije Nikola Milina održali su sastanak nakon pucnjave.

„Reč je o pokušaju ubojstva, a počinitelj je počinio samoubisvo nedugo nakon događaja. Policija će preduzeti sve radnje da vidi kako se to dogodilo, koji su motivi. Ranjenom policajcu želimo brz oporavak“, kazao je premijer Plenković. Nakon ovoga ćemo pojačati mjere, nema nikakve dileme, dodao je.

„Došao je peške, nije vozilom. Kada neko dolazi iza ugla – to nije predvidljivo“, kazao je premijer Hrvatske.

Pogledajte šta je rekla žena koja se u to vreme našla na trgu:

Detaljnije na našim hr.n1info.com stranicama.