Amfilohije: Nova vlast da isceli Crnu Goru od bratoubistva i bogoubistva

Region 23. sep. 202017:26 > 17:32
Podeli:
Izvor: AFP/Andrej Isaković

Mitropolit crnogorsko-primorski Spske pravoslavne crkve Amfilohije rekao je da se nada da će nova vlast Crne Gore biti jedinstvena i da će pomoći da se "narod i zemlja iscele" od, kako je rekao: "opakijeg virusa od korone - bratoubistva i bogoubistva", koji je "trovao i do danas truje Crnu Goru".

POVEZANE VESTI

Amfilohije je u Gornjem manastiru Ostrogu rekao da se „ponovo razbuktao oganj vere“, objavljeno je na sajtu mitropolija.com.

„Narod se oslobodio straha i ustao da brani svetinje od bezbožnika koji su svojim bezakonjem, nazvanim zakonom o slobodi veroispovesti, zapretili da će da otmu i sebi i svojoj vlasti prisvoje Božije hramove“, ponovio je on.

Rekao je i da „naravno svetinje pripadaju Crnoj Gori, ali ne pripadaju bezbožnicima, nego Crkvi Hristovoj, koja na ovim prostorima postoji od apostolskih vremena“.

Amfilohije je rekao da su „svetinje bile ugrožene od naslednika onih koji su bili zatrovani duhom bogomržnje i bratomržnje, i koji su na bratomržnji gradili svoju vlast 1941-1945. godine“.

Mitropolit je rekao da „nikada u istoriji nije bilo da bezbožnici, bezbožna vlast stvara svoju crkvu“ i to, kako je ukazao, „negirajući jednu Crkvu koja ovde postoji od apostolskih vremena, pa sve do vremena Svetoga Save, od kojega ova Mitropolija u ovakvoj formi i obliku postoji već 800 godina“.