Krivokapić: Prvi princip rada nove vlasti će biti da uredimo državu

Region 23. sep. 202014:38 > 14:49
Podeli:
Izvor: SAVO PRELEVIC / AFP

Prvi princip delovanja nove vlasti će biti da uredimo državu - nećemo se svetiti i nije bitan bilo čiji interes osim interesa građana, poručio je lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić u obraćanju novinarima u Skupštini Crne Gore.

On je kazao da se na izborima 30. avgusta u Crnoj Gori prvi put desila demokratska promena vlasti, te da ne želi „da niko bude poražen“

„Ako neko misli da je sloboda koja su dobili malo, ja ne znam šta je onda veliko. Crna Gora je država svih nas. Bitan je interes naroda, ali svi moramo da damo svoj doprinos“, naveo je Krivokapić, a prenose Vijesti.

POVEZANE VESTI

On je poručio da uvek treba tražiti najbolje rešenje.

„Treba graditi Crnu Goru koja će biti svetli primjer svima u okruženju. Proces nije lak i jednostavan“, kazao je Krivokapić.

Na pitanje hoće li vlada biti ekspertska, Krivokapić je odgovorio da realnost nalaže da se prave određeni ustupci.

„Nova vlada treba da bude vlada poverenja i da joj građani veruju. Nećemo deliti građane ni po naciji, ni po veri“, rekao je Krivokapić.

On je istakao da je pogrešna percepcija da mitropolit crnogorsko–primorski Amfilohije i episkop budimljansko-nikšićki Joanikije kroje sudbinu Crne Gore, navodeći da su se oni tu našli kao pomiritelji.

Obaveza nove vlasti je da Crna Gora liči na Luksemburg, gde je nulta tolerancija na korupciju, poručio je.

„Ja sam toliko radostan danas da se trudim da ne pustim suzu“, kazao je Krivokapić.