Vijesti: Medojevićev PzP formira poseban poslanički klub, NATO i EU prioriteti

Region 22. sep. 202016:58 > 17:05
Podeli:
Izvor: N1

U novom sazivu Skupštine Crne Gore, poslanici Pokreta za promjene (PzP) Nebojše Medojevića formiraće poseban poslanički klub, a cilj je da ta partija ponovo bude prepoznata po politici koja promoviše državnost Crne Gore, podršku standardima Evropske unije i NATO.

Iako je PzP od osnivanja bio privržen državotvornoj politici Crne Gore, njihovo delovanje u okviru Demokratskog fronta poslednjih osam godina stvorilo je utisak da su se uklopili u „prosrpski“ politički blok okrenut Beogradu i Moskvi, pišu Vijesti.

U PzP nezvanično kažu da je to bila cena zajedničkog delovanja kako bi se smenila vlast, ali da je sada vreme da sa URA, manjinskim partijama i drugim snagama pomognu ispunjavanju obaveza Crne Gore u NATO i pozicioniranju države u diplomatskim krugovima.

„To je dogovor unutar Demokratskog fronta zbog boljeg pozicioniranja i vođenja politike buduće vlade, posebno prema SAD, NATO, Velikoj Britaniji i Nemačkoj, gde PzP može efikasnije da zastupa interese kao samostalan klub“, rekao je sagovornik Vijesti.

Medojević nije potvrdio ni demantovao odluku o formiranju posebnog kluba. U koaliciji „Za budućnost“ postoji dogovor da se javno ne istupa sa izjavama do formiranja nove vlasti.