Gradonačelnik Knina: Došlo je vreme da se normalno odnosimo prema istoriji

Region 24. avg 202013:33 > 14:03
Podeli:
Izvor: N1

Gradonačelnik Knina Marko Jelić je uoči sutrašnjeg dolaska državnog vrha u obližnje Grubore rekao da je napokon došlo vreme da se normalno odnosi prema istoriji.

„Mi u gradu živimo zajedno, čvrsto smo povezani, ovo je i ranije trebalo biti. Napokon je došlo vreme da se možemo normalno odnositi prema istoriji“, kazao je Jelić za N1.

POVEZANE VESTI

Na pitanje o tome da za zločine u Gruborima još niko nije osuđen, Jelić je kazao da „ne može da ulazi u u pravosudne procese“.

„Ono što mogu načelno reći i moj lični stav je da svako treba da odgovara za ono šta je počinio jer će društvo tako biti zdravije“, dodao je on.

U Grubore, prema sadašnjim informacijama, u utorak dolazi potpredsednik vlade Boris Milošević i ministar branitelja Tomo Medved.

„Nadamo se da ćemo iz ovoga svi kao narod izvući određene pouke i shvatiti da smo mi ti koji gradimo bolje društvo“, zaključio je Jelić.

U Gruborima je nakon vojne akcije „Oluja“ 1995. godine, ubijeno šest srpskih civila, a za njihovu smrt niko nije odgovarao. Najstariji među njima imao je 80 godina.