Zagrepčanka skočila u vodu i spasila čoveka iz auta koji je tonuo

Region 25. jul. 202008:57 > 19:43
Podeli:
Izvor: Matija Habljak/PIXSELL

Jedna Zagrepčanka je tokom nevremena koje je u petak pogodilo Zagreb priskočila u pomoć čoveku kojega je voda zarobila u automobilu u podvožnjaku iz kog nije mogao da izađe.

„Ja sam šetala pse po kvartu i čula ženu da viče ‘izađi napolje’. Čovek je tonuo u autu u podvožnjaku, nije mogao da otvori vrata, a auto je tonuo. Ja sam pitala ljude jesu li zvali koga – jesu, ali ili bude zauzeto ili kažu da zasad nemaju nikog. Onda sam zavezala pse, skinula patike, duks i naočare i ušla u vodu. Doplivala sam do auta i pomogla sam mu da otvori vrata i on je izašao na krov auta i čekao vatrogasce, a ja sam isplivala s njegovom protezom jer čovek nema nogu. Auto više nije tonuo pa je bio siguran na krovu. Vatrogasci su došli za par minuta i izvukli ga“, opisala je Mirna Mrčela situaciju za N1.

Jako nevreme s kišom i vetrom zahvatilo je u petak veći deo Hrvatske i izazvalo mnogobrojne intervencije radi otklanjanje štete. U Zagrebu je preminuo jedan 53-godišnji vatrogasac kojem je pozlilo tokom jedne od intervencija.