U Hrvatskoj posle oluje intervencije vatrogasaca, najteže u Zagrebu

Region 25. jul. 202007:07 > 07:17
Podeli:
Izvor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Jako nevreme s kišom i vetrom koje je od petka uveče zahvatilo veći deo Hrvatske, izazvalo je mnogobrojne intervencije za otklanjanje štete, a u Zagrebu je jedan 53-godišnji vatrogasac pritom umro, javila je danas agencija Hina.

Nakon jakog nevremena koje je u petak zahvatilo zapadnu Hrvatsku, a oko 21 sat i Zagreb, na terenu su bile sve ekipe zagrebačkih vatrogasaca zbog poplavljenih ulica i zgrada, a bilo je i velikih problema u saobraćaju.

Zagrebačka Javna vatrogasna služba sinoć je objavila da je imala desetine intervencija, a da su zbog hiljada poziva građana sve linije bile zauzete. Dodali su da centar grada doslovno pliva pod vodom i da je stotine objekata pod vodom.

Zagrebački holding izvestio je da su njihove tehničke ekipe na terenu te da je uspostavljen tramvajski saobraćaj u oba smera, ali da je još, zbog kvara tramvaja, u prekidu na nekim linijama. Na nekim je ulicama saobraćaj ograničen, a reguliše ga saobraćajna policija.

Upozorava se da su zbog velike količine vode mogući zastoji a građanima se preporučuje da izbegavaju vožnju, posebno podvožnjacima, do povlačenja vode s kolovoza. Tehničke ekipe su na terenu.

Državni hidrometeorološki zavod objavio je u petak upozorenja za celu zemlju a crveni alarm za zagrebačko i karlovačko područje, za koje su prognozirali mestimično obilnu kišu i nevrijeme i moguće i bujične poplave.

Na području Rijeke, Opatije, Crikvenice i ostrva Krka i Cresa uklanjaju se popadala stabala i granje, ispumpavaa voda iz prizemlja i podruma, popravljaju se krovovi i čiste ulice i putevi. Na tom je do jutros radilo 29 vatrogasaca s 10 vatrogasnih vozila.