Dodik: Protesti u Beogradu usmereni na destabilizaciju Srbije

Region 08. jul 202015:17 > 15:24
Podeli:
Izvor: N1

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su protesti u Beogradu usmereni na destabilizaciju Srbije i njenih regionalnih i međunarodnih pozicija.

POVEZANE VESTI

On je ocenio da ti protesti „idu na ruku samo neprijateljima Srbije i srpskog naroda“.

Dodik je pozvao sve učesnike sinoćnjih dešavanja na razum, naglašavajući da „ulica nije mesto gde se rešavaju bilo kakvi problemi“, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

„Sve probleme, ako postoje, treba rešavati u institucijama, demokratskim putem, a ne nasiljem i rušenjem sopstvenog grada i imovine. Nasilje niko ne voli i to je ono što je najmanje potrebno Srbiji u ovom trenutku“, ocenio je Dodik.

Prema njegovim rečima, sve političke snage u Srbiji treba da se okupe i zajedno bore protiv pandemije koronavirusa, a svako „dešavanje“ ulice smanjuje tu mogućnost i ugrožava poziciju Srbije, njenu snagu i moć posebno u pregovaračkim procesima sa Prištinom koji joj predstoje.

Srpski član Predsedništva BiH naveo je da je pandemija koronavirusa zahvatila ceo svet, a ne samo Srbiju, te da sve zemlje uvode mere u zavisnosti od epidemiološke situacije.

„Nije Srbija uvela rigorozne mere iz hira već samo sa jednim ciljem – suzbijanja širenja koronavirusa i zaštite zdravlja građana. Stoga, to nije i ne može biti razlog za bilo kakve nerede. Za sve postoji mesto da se problemi iznesu i reše, a to su institucije države“, kazao je Dodik.