Šekerinska: Gruevski će morati da podnese ostavku

Region 18. maj 201510:09 > 10:12
Podeli:
Izvor: N1 info

Opozicija i građani nastaviće protest ispred zgrade Vlade Makedonije zahtevajući smenu premijera Nikole Gruevskog koji će na kraju morati da podnese ostavku, kaže Radmila Šekerinska, zamenica lidera opozicionog saveza SDSM-a.

Ona je u razgovoru za N1 istakla da sadašnja vlast nema legitimitet i da opozicija traži da se vlast vrati u ruke građana i da se formira jedna tehnička, ekspertska, prelazna vlada koja bi organizovala vanredne izbore koji bi bili legitimni. „Do te vlade bi stigli kroz pregovore“, kaže ona.

Šekerinska naglašava i da će se pritisak na premijera Nikolu Gruevskog nastaviti i da će on morati da podnese ostavku.

Mi smo dokazali da je Vlada Makedonije prisluškivala 20.000 građana bez sudskog naloga, nezakonito. Uglavnom su prisluškivani članovi opozicije i novinari, oni koji su kritički nastrojeni ali kao i svaka autokratska vlast, prisluškivali su i svoje ljude. Dokazli smo da su zadnja tri izborna ciklusa bili puni pritisaka i falsifikovanih dokumenata, da je policija zloupotrebljavana“, kaže ona.

Dodaje i da su objavljivanje audio snimaka pokazali da vlast kontroliše sudstvo, da se presude naručuju telefonom kao i da je vrh vlasti korumpiran.

Prelilo je čašu kad smo pokazali da je Vlada pokušavala da sakrije ubistvo koje je počinio policajac“.