Vijesti: Navodni vođa kavačkog klana teško ranjen u Ukrajini

Region 26. maj. 202023:01 > 23:09
Podeli:
Izvor: Pixabay

Navodni vođa kavačkog kriminalnog klana, Radoje Zvicer, teško je ranjen u Ukrajini, saopšteno je Vijestima nezvanično iz vrha Uprave policije.

Prema saznanjima Vijesti, u njega je ispaljeno više hitaca.

Kako prenosi ukrajinski portal „Obzrevatel“ na Zvicera su pucala dva muškarca koja su se nalazila u autu „Mercedes-smart“. Na Zvicera je pucano u elitnom djelu Kijeva, u blizini kompleksa „Novopečerski Lipki“ u Dragomirovoj ulici.

Napadači su nakon pucnjave zapalili automobil, prilikom čega je plamen zahvatio jednog od njih. Kijevska policija traga za dve osobe, od kojih jednu opisuju kao muškarca između 30-45 godina, visine 185 cm koji ima opekotine na licu.

Drugog napadača opisuju kao muškarca između 35 i 40 godina, visine između 175 i 180 cm sa zelenom sportskom kapom, crnom duksericom i belom medicinskom maskom.

Policija Kijeva: Istražujemo sve okolnosti pucnjave

Policija Kijeva saopštila je da su u 18 sati i 20 minuta obavešteni da je ranjen nepoznati muškarac u Ulici Dragomirova u glavnom gradu Ukrajine.

„Povrijeđeni muškarac hospitalizovan je sa prostrelnom ranom. Službenici policije na mestu događaja istražuju sve okolnosti zločina“, navodi se u saopštenju kijevske policije.

Oni preciziraju da je danas u 18 sati i 20 minuta gradska policija na specijalnoj liniji 102 dobila dojavu o pucnjavi na muškarca starog 37 godina, ali da su počinioci nepoznati.

„Istražne i operativne grupe glavnih i okružnih policijskih odeljenja, kriminolozi i predstavnici drugih relevantnih službi odmah su krenuli na poziv. Na mjestu događaja policijski službenici sprovode prioritetne istražne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti zločina“, navodi se u saopštenju.