Ukupno 25 novih slučajeva koronavirusa u BiH, preminula jedna žena iz Modriče

Region 11. maj. 202008:49 > 12:28
Podeli:
Izvor: Ministarstvo zdravlja RS

U dobojskoj bolnici "Sveti apostol Luka", od posledica koronavirusa preminula je još jedna osoba, starija žena iz Modriče, čime je broj žrtava u celoj BiH porastao na 113. U poslednja 24 časa u BiH je registrovano 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega u RS 24 i jedan u Federaciji BiH, na području Tuzlanskog kantona.

Ukupan broj obolelih u BiH porastao je na 2.131, dok se od bolesti oporavilo 1.115 osoba.

Prema mestu prebivališta, Šeranić je kazao da se radi o deset osoba iz Banjaluke, po tri iz Laktaša, Broda i Doboja. Po dve su iz Čelinca i Gradiške, dok je jedna osoba sa prijavljenim prebivalištem u Drinjiću.

„Dobro je da je broj pozitivnih držimo pod kontrolom i ispod pet odsto. Imamo 3,2 odsto zaraženih u odnosu na broj testiranih“, naglasio je Šeranić.

Šeranić je na konferenciji za novinare u Banjaluci istakao da je devet novozaraženih bilo u bliskom kontaktu sa pozitivnom osobom, dok kod ostalih nije navedena jasna epidemiološka slika.

Testirano je i 80 zdravstvenih radnika u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) u Banjaluci, a pozitivan nalaz potvrđen je kod jednog lekara, dok su nalazi kod svih radnika iz ostalih zdravstvenih ustanova bili negativni.

Testirano je 89 osoba iz lokalnih karantina i objekata za izolaciju, a pozitivan nalaz potvrđen je kod jedne osobe u Čelincu.

Šeranić je rekao da se u UKC trenutno leči 129 osoba, od kojih su 44 sa teškom kliničkom slikom.

On je naveo da su u RS od posledica koronavirusa preminule 74 osobe, dodavši da su preminuli uglavnom stariji od 65 godina, koji su imali niz drugih pridruženih oboljenja.

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.