Crna Gora će graditi imidž "korona-free" turističke destinacije

Region 08. maj. 202020:40 > 20:52
Podeli:
Izvor: Daniel SLIM/AFP

Crna Gora će uoči leta graditi imidž "korona-free" turističke destinacije, očekujući da će tako privući turiste iz bližeg okruženja, rekla je direktorka turističke zajednice.

Željka Radak Kukavičić je rekla kako veruje da početna faza turističkog oporavka krenuti u julu, a da u svetu neće biti puno destinacija oslobođenih od koronavirusa.

„Prema procenama eminentnih zdravstvenih stručnjaka, ‘pobednici’ dosadašnje krize su zemlje koje su blizu iskorenjivanja virusa, a među njima je i Crna Gora, za koju se predviđa da će biti jedna od prvih svetskih korona-free zona“, rekla je Kukavičić.

Dodala je da se priprema protokol koji će se primjenjivati u hotelima, privatnom smeštaju, ugostiteljskim objektima i plažama kako bi turistima pružili maksimalnu bezbednost.

To se pre svega odnosi na mere fizičke distance, kao što je raspored stolova u restoranima, ležaljki na plažama i slično.

Crnogorska vlada saopštila je u petak da je epidemija koronavirusa u Crnoj Gori pod kontrolom nakon što su u poslednje dve nedelje obolele samo tri osobe.