Stigao deo vredne zaštitne opreme koju je United Grupa donirala Hrvatskoj

Region 08. maj. 202016:03 > 16:11
Podeli:
Izvor: United Group

U Hrvatsku je stigao deo vredne opreme koju je United Grupa donirala Hrvatskoj u cilju borbe protiv pandemije koronavirusa.

„Tokom prepodneva došao je deo donacije United Grupe iz Holandije, koja nam je donirala opremu. Donirala nam je 280 komada termometara, negde oko 5.600 testova za kovid, zatim dve hiljade komada maski i dve hiljade komada zaštitnih naočara. To je oprema koja će zaista pomoći našim zaposlenima u zdravstvenom sistemu, da budu sigurniji i da mogu kvalitetnije da obavljaju ove zadatke koji su pred njima“, rekao je za N1 zamenik upravnika Nacionalnog štaba civilne zaštite Hrvatske Damir Trut. 

POVEZANE VESTI

Podsetimo, United Grupa, koja posluje u sedam zemalja regiona, u duhu solidarnosti zbog borbe s virusom COVID 19, donirala je medicinsku opremu i novac u ukupnoj vrednosti od tri miliona dolara.

Za Hrvatsku je naručeno 5.600 najkvalitetnijih kompleta testova za virus, sedam mehaničkih ventilatora (hirurških respiratora), 150.000 maski, 280 toplomera i 4.000 zaštitnih naočara u vrednosti od 500.000 dolara.

Celokupna medicinska oprema naručena je i plaćena već 15. marta, a deo opreme u Hrvatsku je stigao danas.

U okviru United Grupe u Hrvatskoj posluju Tele2 Hrvatska, United Media s televizijskim kanalima Nova, Doma, N1, Sport Klub, Fight Ch, Grand, Pikaboo, Vavoom, Mini, Lov i ribolov te IDJ.

United Grupa vodeći je pružalac telekomunikacionih i medijskih usluga u Jugoistočnoj Evropi. Kao deo vodeće međunarodne investicione grupe BC Partners posluje u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Bugarskoj.  

N1 posluje u okviru United Medie, koja je deo United Grupe.