Krivične prijave protiv četiri sveštenika zbog Đurđevdanske litije u Beranama

Region 08. maj. 202014:27 > 14:35
Podeli:
Izvor: N1 (arhiva)

Beranska policija podnela je krivičnu prijavu protiv četiri sveštenika i još jedne osobe zbog litije na Đurđevdan u tom gradu kada su se okupili građani uprkos merama Nacionalnog koordinacionog tela u cilju sprečavanja širenja zaraznih bolesti.

Krivična prijava je podneta protiv osumnjičenih D.R, S.M, M.C. i P.D, sveštenika manastira Đurđevi stupovi u Beranama, kao i protiv V.V. iz Berana, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, u narednom periodu biće obavljena saslušanja osumnjičenih, kao i druge mere i radnje neophodne za donošenje odluke Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama.

Vernici Srpske pravoslavne crkve iz Berana su se spontano okupili na Đurđevdanskoj litiji. Litija je održana uprkos zabrani javnih skupova tokom pandemije, koju je propisalo Nacionalno kordinaciono telo Crne Gore za zarazne bolesti. Na snimku se vidi da se okupio veći broj ljudi koji su skandirali ;“Ne damo svetinje“.

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.