Patrijarh Irinej: Virus koji potresa Crnu Goru ništa manje opasan od korone

Region 07. maj. 202017:35 > 17:37
Podeli:
Izvor: Tanjug/screenshot

Srpski patrijah Irinej ocenio je u pismu lideru Demokratskog fronta (DF) Andriji Mandiću da virus koji odavno potresa Crnu Goru ništa nije manje opasan i poguban od koronavirusa i preti da u potpunosti duhovno razori "svetosavsku i Njegoševu Crnu Goru".

„U ovim teškim danima, suočeni sa širenjem opakog virusa, molimo se Vaskrslom Gospodu za zdravlje i spasenje svih ljudi. Ovaj drugi virus koji odavno potresa Crnu Goru ništa nije manje opasan i poguban od virusa Korona. On preti da u potpunosti duhovno razori svetosavsku i Njegoševu Crnu Goru“, naveo je Irinej, saopšteno je iz DF-a.

Kako je dodao srpski patrijah, „Bogu hvala, desilo se čudo“.

„Svetosavski srpski narod masovno se podigao da brani pravoslavlje i svetosavlje. Istrajte u svome podvigu. Crkva na čelu sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem, arhijerejima, sveštenstvom, monaštvom i narodom pomoći će Vam da odbranite svetinje u Crnoj Gori od bezakonja,“ stoji u pismu Irineja.

Poslanici DF-a su ponovo danas pozvali mitropolita Amfilohija da se nastavi sa litijama zbog Zakona o slobodi veroispovesti, a koje su prekinute zbog koronavirusa.