Peta po redu repatrijacija, stiglo 105 državljana Hrvatske iz Severne Makedonije

Region 07. maj. 202015:54 > 16:01
Podeli:
Izvor: Ilustracija

U okviru pete po redu repatrijacije hrvatskih državljana iz Severne Makedonije, u Hrvatsku je stigao konvoj od 36 vozila, s ukupno 105 hrvatskih državljana koji je organizovalo Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova u saradnji s ambasadom Hrvatske u Skoplju.

Od početka pandemijske krize do danas, ambasada Hrvatske u Skoplju organizovala je repatrijaciju za ukupno 238 hrvatska državljanina, koji su iskazali interesovanje za povratak u Hrvatsku, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova, preneo je HRT.

S obzirom da je aerodrom Skoplje zatvoren za saobraćaj, povratak hrvatskih državljana iz Severne Makedonije odvijao se putem preko teritorije Srbije, uz pomoć ambasade Hrvatske u Beogradu.

Organizaciju ovakve repatrijacije dodatno je otežala činjenica da su granice Srbije zatvorene, zbog čega je bilo potrebno dobiti različite dozvole za tranzit, navodi se.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova zahvalilo je vlastima Severne Makedonije na pomoći pri organizaciji povratka hrvatskih državljana.